Omplassering og valpekull

Shona kom til Norge fra Russland i august-21, og var ikke bare i dårlig form, men også drektig.....   Hun var ikke stor, så jeg gjettet 3-5 valper, stor var overraskelsen da hun viste seg å bære på 8. En var knøttliten, hadde åpne gane og var veldig død.... de andre hadde absolutt livets rett og var jevne og fine i størrelse. Men stakkars lille mamma Shona ble radmager. Grunnen til det kom snart frem, da marken begynte å kravle, resistent for flere av markkurene som er vanlig å bruke. Vi hadde noen uker med et "markhelvete", og jeg har aldri opplev maken - det håper jeg virkelig jeg aldri vil gjøre igjen heller!  Valpene kastet opp tugger med mark, og det ble flere ekstra kurer med forskjuellige midler, så vi skulle greie å ta alt, og veldig veldig mye vasking!  

Valpene utviklet seg bra, og det var en herlig gjeng, men noen var litt mer forsiktige enn jeg er vant med, og et par lagde mye mer kaos sammen 😉 Men de fikk gode og riktige hjem, alle bortsett fra Diva, som har blit tigjen her. Hun ER en diva, og av de som sto på liste, var det ingen som riktig passet til henne av forskjellige grunner.  Hun kan bli en drøm, eller et lite helvete. Foreløpig begynner hun å nærme seg det første. ;-) <3  Hun er morsom å trene med, men må "lures litt". ;-)  

Det viste seg at mamma Shona har D hofter, men ingen sekundærforandringer, håper hun får leve et godt liv videre hos sin fine familie. Hun ble røntget ganske tidlig etter fødselen, så nå når hun er i litt bedre form, kan det hende at det er lurt å gi henne en sjanse til, vi får se. ;-) 

Begge foreldrene er bærere av P2Y12, og dessverre er et par av valpene affisert. Vi får håpe de aldri trenger å få noen problemer!  

Morris - Dawn (Entlebucher)

To fine jenter ble født etter Morris og Dawn, den ene trengte litt ekstra oppfølging den første uka for å greie seg, men hun vokste seg sterkere for hver dag med litt ekstra forpleining. 

Begge utviklet seg fint, og var to herlige personligheter som jeg må innrømme at har en spesiell plass i 💔 

Dessverre viste det seg at lille Iza har en hjertefeil, og selv om jeg ikke kan finne noe tilsvarende på morslinjene, er jeg fremdeles usikker på om jeg tør å ha et kull til på Dawn. 

Sydney som hadde problemer som nyfødt, er sunn og frisk.  

Begge er til stor glede, og det er utrolig hyggelig å se dem igjen! 

Theo-Eevee

7 vakre små fine ble født 3.juli, 3 hanner og 4 tisper. 🙂 Eevee er supermamma, og koser seg med de små, men kan også slappe av mellom mating og stell. 🙂

Rossii

Myra og Rossii

har altså fått to flotte tispevalper, to hanner greide seg ikke dessverre. Den ene skal ut på fôr, den andre vet jeg ikke helt hvor havner enda, så om DU mener at du har det rette hjem for en tispevalp som er leveringsklar 15. august, kan du jo sende meg en mail.....  

Det er for tidlig å si noe om egenskaper og personligheter enda, men begge foreldrene er rolige og avbalanserte, snille og greie. ;-) 

Det er også en leveringsklar valp hos en annen oppdretter, en avbestilling i siste liten, ta kontakt om det skulle være interessant. Hun er fin og kan evt. bli en god utstillingshund.