De siste utstillingene i 2017

Dogs4all og Julebur var like moro i år, Romy ble 3.bhk, og Myra ble BIM, kjempegøy! God mat og hyggelig lag etterpå topper det hele, i år var ikke noe unntak! 

Eevee ble BIR valp på valpeshowet og plukket ut men ikke plassert i gruppa, utrolig moro! ;-) Dommer for alle valpene i gruppe2 var Arne Foss.

 

På årets aller siste utstilling i Letohallen i romjula, toppet vi utstillingsåret med Eevee's fine BIR og hennes utrolig behagelige framferd, hun er topp!

Romy ble BIR og ble tilslutt plassert som BIG4. Dommer Francisco Salvador Janeira. En god avslutning på et fint utstillingsår! 

Verdensutstillinga i Leipzig

For en opplevelse, 122 grossere på ett brett! Bare det var jo grunn god nok til å reise, selv om jeg vurderte å snu underveis, Romy begynte å hoste, og først trodde jeg han hadde fått kennelhoste, han bar preg av å ha vondt når han hostet, og det var ikke akkurat noen god oppkjøring til en stor utstilling.... Vi dro, om ikke annet så for å se, var veldig usikker på om det ble noen utstilling på oss. Men da vi kom dit, hostet Romy kraftig, og det kom opp en bit av et eller annet som så ut som en halv mandel, bare mykere. Etter det gikk det bedre, men han var nok sår i halsen. Litt homeopati hjalp litt, så da utstillingsdagen kom var han i brukbar form, om ikke helt på topp. Greit nok.

Med så mange gode champions, hadde jeg ikke de store forhåpningene, og mange gikk ut med "Sehr Gut", altså "blått". Romy fikk Vorzüglich/Excellent, så vi gikk videre til "neste runde", siden det var så mange champion hanner, ble klassen delt opp, og de beste i hver pulje gikk videre, og der stoppet det for oss denne gangen, noe jeg er godt fornøyd med!

Alle resultatene finnes her:

https://showsystem.wds2017.de/results/frmTuloksetRyhma.aspx?N=2&R=2&RO=238

 

 

 

2x Internasjonal i Herning

Romy ble 2.BHK begge dager med res. cacib, Fips ble beste han begge dager, og BIR lørdag- Abbi ble BIR søndag.

Lille Eevee ble beste baby begge dager, og både viste seg fint og travet så bra at man skulle tro hun hadde gjort det før! Er kjempestolt av denne lille jenta som takler alt så fint, og bruker hele verden som sin lekekasse. 😉

Bilder fra DK kommer. Nå står Leipzig for tur.

Dobbeltutstilling i Drammen

På Norsk Leonbergerklubbs utstilling ble Romy BIR og BIG2, rasedommer Jasna Matejcic, gruppedommer Nikola Smolic.

Petr Rehanek dømte rasen på Norsk Basenjiklubbs utstilling, BIR igjen, deretter BIG for Jasna Matejcic, men uplassert i finalen dømt av Andras Polgar.

NKK Lillehammer

På årets utstilling på Lillehammer, ble Romy BIR og Myra eller Jubi Lee av Bjerkhaug BIM m CERT og CACIB, hennes første. Kjempegøy, og enda bedre at hun faktisk koste seg i ringen, hun har ikke likt det så godt før. Veldig bra! Gratulerer så mye til Lillian!

Crufts

Crufts er en helt spesiell opplevelse, så stort, og så mye å se på at det går nesten i spinn for både hunder og folk. ;-)

Det er mange år siden jeg var der sist, og den gangen uten hund og for å jobbe på Discover Dogs standen til entlebucherne.  I år hadde jeg meldt på Romy, og vi dro sammen med Stine og hennes bernergutt Glam. Spennende om gutta trivdes sammen, både i bilen og på hotellet - det var ikke noe problem, så lenge Glam ikke la seg i min seng. ;-) Da sa Romy fra at han ikke likte det, Glam gikk ned igjen og så var vi ferdig med den saken. ;-) Greie gutter å reise på tur med, spesiellt tatt i betraktning at de møttes første gang reisedagen. ;-)

Vi hadde en dag "fri" så vi kunne dra inn til messesenteret og orientere oss litt, finne ringene vi skulle være i og hvor ting var. Traff masse koselige entliser med eiere og grossere med sine respektive.

Utstillingsdagen kom, og vi dro inn i god tid. Begge gutta gjorde det bra, Glam var nok litt for ung til å hevde seg i en stor klasse, men gjorde en hederlig figur. ;-)

Romy ville helst hoppe og sprette da det endelig var vår tur til å entre ringen, måtte jobbe for å få ham til å holde alle beina på gulvet, men da var han veldig flink, og jeg følte at han beveget seg bra, vi koste oss!

BIR gikk til Festus og Romy ble nr to i klassen (siden de var i samme klasse) og deretter Reserve Best Dog i konkurranse med de andre beste i sine klasser. Festus og Romy var forøvrig 1 og 2 på Eurodog på Lillestrøm også ;-) Kjempegøy!!!  Han er dermed direkte kvaliifisert til neste år.

Øvrige resultater finnes her :

http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2017&GroupID=WOR&ScheduleID=160

 

We'll be back!

Romy på CH4 i beste sendetid fra Crufts

Etter rasebedømmelsen på Crufts, ble vi spurt om de kunne få ha med Romy i et kort innlegg på TV, siden rasen var med som fullt godkjent for første gang i år.

Dogs4All og Årets mestvinnende!

Årets siste utstilling i NKK-regi er Dogs4All på Lillestrøm, i år var det 20.november.

Romy ble BIM  m/cacib og dermed også Norsk Vinner 2016. 1 av 3 med excellent. Denne gangen var det tegninger som var viktigst, dommeren hadde i alle fall ikke vært på dommerkonferansen i Sveits....

En høy sokk ga to premiegrader ned... gult liksom....

Men jeg likte at dommeren var nøye med pels og tenner, en champion han som har vunnet mye fikk blå pga manglende P2 og P3, det var jo ganske snilt...  Én manglende premolar tolereres, men to er ikke bra!!! 

Jaja, vi hadde en fantastisk koselig dag med vårt årlige Julebur, bobler i glasset, god mat, kaker og kaffe og ikke minst godt selskap. Dawn gikk agility og var en super raseambassadør, og gjorde meg superstolt av henne!
TUSEN TAKK til alle som bidro til en veldig trivelig dag, dere er topp! 😊😉

 

Etter den utstillinga er det offisiellt, Romy eller Int Nord Uch, DKV -16 NV-16 Festina Lente Ermak er årets mestvinnende grosser i Norge, med 25 poeng, over dobbelt så mye som den neste på lista (11p).

Han er også Crufts-kvalifisert.

C.I.B. er ikke bekreftet fra FCI enda, men papirer er sendt, så vi venter på det, men vi vet det ofte tar tid.

Herlige gutten min!

Dansk Vinder 2016

Første helgen i november var det duket for utstilling i Herning, Dansk Vinner på lørdagen og Nordisk Vinner søndagen.  Det var 9 påmeldte for Per Svarstad lørdag, og Romy ble BIR m/cert og Cacib og dermed Dansk Vinner, Dansk Champion  og Nordisk og Internasjonal Champion.  😀Kjempegøy!  BIM ble Lone's fine Abbi. 

Søndag var det Nordisk VInner, og 5 påmeldte, her trakk Fips det lengste strået, og Romy ble 2.beste hannhund, Abbi ble BIM denne dagen også. ;-) Gratulerer!

BIR valp begge dager ble Mette og Finns Olga/Belle du Jour v. Grafenland. Gratulerer!

En fantastisk fin helg med hyggelig selskap både ringside og ellers, det er så hyggelig å treffe gode venner og møte "facebookvenner" man aldri har sett. ;-)  Takk for en kjempefin helg!

Utstillingsnytt

Det har vært en morsom utstillingssesong, spesielt de siste utstillingene:

I Ransâter ble Romy som nevnt BIR og Svensk Utstillingschampion, og endte som nr 4 i gruppa. 4.BIG er kjempegøy, alltid stort når rasen plasserer seg i gruppa!🙂

I Drammen på Norsk Leonbergerklubbs utstilling ble han BIR for Jasna Matejcic, hun dømte også gruppa, og plasserte ham som 2. BIG !! ❤

På Førde Brukshundklubbs utstilling  hadde vi en utrolig fin helg, Basse eller Hjertets Lys av Bjerkhaug ble BIR m/CERT på sin aller første utstilling, 7 år gammel!

Romy ble BIR og i en stor gruppe 2 ble han plukket ut som vinner!!! Ikke ofte en grosser vinner gruppa, så dette var stort.  I finalen endte vi som 2.BIS!! Fantastisk moro!😀🤩

Dommer var Nina Karlsdotter både i rasebedømmelsen og finalene.

Romy ligger an til å bli mestvinnende grosser i år.

 

To nye championer har det også blitt; Frodo eller Aragorn av Bjerkhaug kan sette NUCH foran navnet sitt, det kan også Balder/Faramir av Bjerkhaug.

Ransäter

30/7-16 I Ransäter var det supert, for en fin utstillingsplass mellom gamle bygninger og med vann lett tilgjengelig, kort vei til parkering osv. så dette er en utstilling jeg gjerne besøker igjen, velorganisert og knirkefritt var det også, samt mange gode stands.

I ringen gikk det også godt, riktignok var det bare to hanner, men det ble BIR på godgutten. I gruppefinalen var det mange gode hunder, så jeg hadde ingen forventning om plassering der, men jammen ble vi ikke plassert som 4.BIG, dommer i gruppa var Per Kr. Andersen. Han plukket ut flere "uvante" raser i gruppa, det er kjempegøy! ;-)  Min favoritt var den russiske sorte..... lekker! ;-)

Resultater fra gruppa:

BIG-1Dvärgschnauzer, Svart Steadwyn Status Qou SE43886/2015 Hanhund
Äg. Ling Larsson Christina, Kungälv Uppf. Ejerstad Anja, Arbrå

BIG-2 Rysk Svart Terrier Katerina Iz Chigasovo SE47398/2015 Tik Äg. Blanck Malin, Norrtälje Uppf. Morozov V, Ryssland.

BIG-3 Cane Corso FI JV-15 FI V-15 NORD UCH Maxento Copacabana SE47773/2014 Tik Äg. Lindström Landberg Monica, Huddinge Uppf. Kravt Ilona & Alexei, Finland.

BIG-4 Grosser Schweizer Sennenhund NO UCH Festina Lente Ermak UKU0129872 Hanhund Äg. Lisbet Aarum, Bödalen, Norge Uppf. Bakun N.e., Ukraina.

 

 

Veggpryd. ;-)

Har fått en kjempefin tegning av Romy tegnet av Hilde Sofie Moe, synes hun har klart å få fram det gode uttrykket hans.

Gleder meg til å få det rammet inn og opp på veggen. ;-)

 

Litt treg med å oppdatere....

Dawn BIM på sitt 2. valpeshow.

Pc'n har vært syk, så syk at den fikk slippe, selv om jeg ikke bare kan skylde på det....

Jula kom og gikk i en fei, det ble en stille og rolig jul, med senkede skudre og god mat, godt å ta det med ro når helsa ikke spiller helt på lag.

Vi hadde vårt tradisjonelle Romjulstreff i vind og snø, heldigvis var det ikke så kaldt. Flere måtte dessverre melde forfall pga sykdom og skader, men de som kom hadde det i alle fall hyggelig, og hundene koste seg.

Et par dager etterpå var det tid for Romjulsutstilling i Leto-hallen, det gikk veldig bra, Romy ble BIR, både Nickie og Frodo fikk Excellent og CK, og ble henholdsvis 3BTK og 3BHK. de er så unge enda, Nickie får nå en pause til hun fyller to, hun mangler et cert etter fylte to år for å ta championatet.

Dawn fikk kjempekritikk og ble BIM, så dette må vi være fornøyd med, hun var kjempefin å stille, litt mer trening på tannvisning, så blir det enda bedre. ;-)

Hun er ei herlig jente som det er spennende å følge videre. ;-)

 

Romjulstreffet 2015

Drammen

Far og datter ble BIR og BIM, og Romy endte som BIG2, kjuempegøy! ;-)

Takk til Stine for handlerhjelp! :-)

 

 

EDS

På Lillestrøm i begynnelsen av september ble det gode resultater for oss, Nuch Festina Lente Ermak måtte stille i Åpen klasse, siden de ikke hadde meldt ham over (han var ikke champion da jeg meldte på, men jeg hadde gitt beskjed i god tid om at han skulle bytte klasse) og ble nr to med Excellent.

Aragorn av Bjerkhaug fikk Very good

Faramir av Bjerkhaug fikk Excellent, 2BHK og beste junior og dermed Europeisk Junior Vinner 2015

Èowyn av Bjerkhaug fikk Excellent, reservecert og "BIM junior" og dermed ble også hun Europeisk Junior Vinner 2015

 

Er kjempefornøyd med både dagen og resultatene, hele resultatlista finnes her:

https://www.nkk.no/nkk-utstilling-resultater/utstilling/151001/search?raid=730