Høsttur på fjellet. VI var en helg på hytta og fikk oss en herlig tur opp mot Rundemellen, men gikk ikke helt opp da det blåste kuling opp mot toppen. Men en flott tur uansett. ;-)

Storsamling i Midtstulia

Siste uke har gått med i hoppbakken, nærmere bestemt Midtstulia Rekruttanlegg der årets Storsamling har funnet sted. En super uke med herlige unger og hyggelige voksne! Lanslaget har vært trenere store deler av uka, og gjort en fantatisk jobb - disse flotte forbildene har ikke glemt hvor de kommer fra! Hopplandslaget ruler! 

Valpene utvikler seg i rasende fart, og vokser og trives. De er mer like enn flere andre kull jeg har hatt, ingen utmerker seg veldig, de har alle sin sjarm og er veldig kosete nå. I skrivende stund er de i dyp søvn etter mat, lek og lufting. Melkebaren var åpen en kort stund også, men nå er den ikke døgnåpen lenger, Karma setter grenser og gir beskjed når det ikke er aktuelt å få seg en tår. 

De har også dyp respekt for Romy når han spiser, de må en tur bort og sjekke, og da kommer det et knurr, nok til at de underkaster seg totalt og viker unna. Ellers er han kul lekeonkel som er flink til å leke med dem på en god måte. 

Tiden går så alt for fort nå, levering nærmer seg med stormskritt.... skulle gjerne skjøvet det litt lenger fram..... ;-)

5 uker gamle - og helskjønne!

Tiden går kjempefort med valper i hus! 

Nå er de 5 uker gamle, og i god rute. De vekker meg om morgenen med høye pip, for da måååå de bare ut på do. De er kjempefinke til å gjøre forretningene ute, og det sparer jo meg for mye jobb, så jeg er godt fornøyd med det! 

De er så søte når de leker, fremdeles ganske klossete og snubler i gresset der det er høyt. De har denne helgen fått være litt i hundegården med Karma og Romy, der er det mye spennende å leke med og undersøke, så når de kommer inn igjen er de ganske slitne. I helga har vi hatt en del besøk, og det er koselig. Fremdeles er en han ledig, men jeg håper det ordner seg. ;-) 

4 uker

Tenk at de er 4 uker alt, tiden raser avsted....

De har nå begynt å spise 4 ganger om dagen, både oppbløtt valpefôr, "valpegrøt" og rått kjøtt går ned på høykant. TIl å begynne med badet de like mye i maten som de spiste den, nå er det en litt annen matkultur. De er ute i valpegården på gresset en tur hver dag, og koser seg der også. Til å begynne med lå de på teppet hver gang de ville sove, nå kan de like gjerne legge seg i gresset. De er kvikke og våkne og kommer logrende når de hører kjente stemmer. Klikkeren er så vidt introdusert, men foreløpig kun en tilvenning til lyden, et klikk når de får mat, slik at de forbinder lyden med noe positivt. 

Siden mandag har de gått ut av kassa for å gjøre fra seg, og de har nå også begynt å gå ut for å tisse, Karma er flink til å holde det rent i kassa, og nå ser vi resultatene av det. VAnligvis begynner de ikke med det så tidlig, så de ligger "før skjema" ifht renslighet. Selvsagt skjer det "uhell", men de har i alle fall skjønt greia med å gå ut på avisene, og det er supert! Jeg ville ikke bli forundret om disse også er renslige ved levering. ;-)

De har begynt å bevege seg mer rundt i rommet, og bruker nesene sine godt, snuser på senga til Romy og der matskåla til Karma har stått osv. De viser gode takter, kanskje de har like gode anlegg for nesearbeid som Karma? ;-) Det får tiden vise... 

Det første måltidet med "valpegrøt"

Noen leker og noen sover. ;-)

Kos i kassa. ;-)

Når guttene setter seg i kassa, blir det rift om å komme opp på fanget.

Stell og kos i valpegården.

Godt å sove ute i skyggen.

Lek

Etter en lekestund er det godt å sove litt.

På vekta

De elsker å ligge på fanget.

Valpene er tre uker gamle.

Nå begynner de å bli skikkelig søte, ❤og de vokser så det knaker. Denne uka har de fått markkur for første gang, det var ikke noe moro...  De har også fått sine første måltider med fast føde, det var MYE bedre. Rått kjøtt er veldig spennende, og valpegrøt er også stas, de får nå et par måltider om dagen, men vi må nok utvide det i løpet av helgen, de er mer sultne nå og selv om Karma har godt med melk, er det tid for å spise mer av annet. Hittil har det jo mest vært tilvenning og "smaksprøver", i dag har de også fått smake valpefôr for første gang. Ikke like spennende som grøt og kjøtt, men greit nok. 😉 Det blir noen herlige uker framover, nå skal vi ha masse besøk, for nå er det tid for den viktige sosialiseringen, de skal treffe mange forskjellige mennesker og erfare at fremmede mennesker er helt ok, senere skal de også få treffe andre hunder som ser litt annerledes ut, men Karma passer godt på dem foreløpig, så det er litt fram i tid, hun tillater nok ingen fremmede hunder her enda. Romy kan få snuse, men han skal ikke oppi kassa, da sier hun stopp!  Romy har stor respekt for damen, så da bøyer han høflig av og går og legger seg. Det er alltid spennende å følge med på hvordan hundene kommuniserer! 

 

Éowyn

Legolas

Faramir

Aragorn

Éowyn

Valpene er to uker gamle. <3

Nå stabber de rundt i kassa og er ganske bevegelige, de kan høre og har begynt å åpne øynene alle sammen. Skikkelig herlige! Alle har nå nesten sorte snuter, så det er ikke noe å si på pigmentet, labbene begynner å bli ganske flekkete (se bilde) 😉 

Vi har byttet valpekasse til en litt mindre modell, de trenger mer plass utenfor kassa enn inni, der de bare spiser og sover, snart tumler de rundt og da er det greit med bedre plass. Karma er god og omsorgsfull mamma, som steller og ordner, og koser seg med valpene. ❤

Valpene er en uke gamle!

Valpene er her!

14/5 kom Karmas valper til verden med keisersnitt, vannet gikk uten at det var noen valp i fødselskanalen og uten at det skjedde noe... Veterinær ble kontaktet, og etter undersøkelse der han konkluderte med det samme som meg (at det ikke lå noen valp klar til fødsel), gjorde vi et forsøk på å sette igang, uten resultat. Da ble det keisersnitt i en tidlig morgentime, og 5 valper var resultatet, 4 hanner og ei tispe. Den ene hannen hadde ingen hinner, selv om han lå ganske langt inne, det var den minste hannen, og etter 1,5 døgn fikk han store problemer med respirasjon og sirkulasjon, så det ble en ny tur til veterinær. Konklusjonen var aspirasjonspneumoni. Forsøk på behandling; 0,15ml antibiotika gikk greit å få i ham, men det rant gul væske av nesa og han luktet "sykt". VI måtte hele tiden passe på at han holdt seg varm, og massere og holde ham i gang, men etter en stund var det klart at livet ikke sto til å redde. Trist, men sånn er livets gang. 

Resten av gjengen var friske og sterke, og nådde raskt igjen fødselsvekta, de spiser godt, og Karma er supermamma og vasker og steller så det er en fryd! Etter nesten en uke, synes hun nå det er ok å være litt borte fra dem, og blir gjerne med ut en liten tur, men ikke lenge av gangen. De andre hundene holder hun på trygg avstand foreløpig, Romy har fått komme inn i rommet, men han skal holde seg borte fra valpekassa, ellers.... ;-)

Valpene er her!

Det blir valper!!! ;-)

Karma var på ultralyd og er bekreftet drektig. Hun begynner å få mage og det var tydelig å se de små røre seg inni der på ultralyden. Moro! 

Den vordende far er SUCH Herkules Lord of the Rings v d Dorfquelle som har et kull i Sverige og to i USA, han er en godt voksen herremann på 8 år og en vidunderlig personlighet som jeg har blitt ganske godt kjent med. Han sjarmerer deg fullstendig i senk og har humør og humor! ;-) I likhet med Karma har han også litt erfaring som terapihund.  At han er sunn og frisk burde være unødvendig å tilføye ;-) det er en selvfølge! 

VI gleder oss til valper rundt 19. mai!!!

Vi krysser fingrene.....

...for at det blir valper her i siste halvdel av mai. Det blir spennende, jeg har allerede tro på at det skal gå som planlagt, har ei ekstremt kosete jente her.... 

Har lagt inn litt bilder i Karmas stamtavle, må "grave litt" i den gamle PC'n for å finne de resterende. Har også lagt inn et bilde fra gårsdagens tur i bloggen, det har endelig blitt vinter her, og hundene koser seg i snøen!