Eevee og Diva

Vesla

Lyder, Diva, Saga, Vesla

Grosserkull

Jeg som ikke skulle ha kull i det hele tatt i år, så ble det i steden to kull...... 🤪 

Vi fikk en omplassering hit i august, Shona, og hun viste seg å være drektig, og dessuten i dårlig kondisjon. Dessverre ble hun parret før hun var røntget, og ingen helsetester var på plass, litt synd, men hun er en fantastisk god jente, som ble omplassert til Monica  i Spydeberg, sammen med Karma før det var tid for fødselsforberedelser og hun kom hit.  Hun fødte 8 valper totalt, en var dødfødt, en liten han med åpen gane, de andre 7 var sterke og fine, selv om en fikk en litt tøff start.  En kjempefin gjeng, og selv om ikke tegningene er optimale på alle, tar de igjen i massevis i sjarm og personligheter. ;-) 

De har flyttet til sine respektive familier, bortsett fra en, Diva,  som foreløpig er igjen her.  Hun passer til navnet sitt, en skikkelig diva som gjerne vil bestemme alt selv og som har et blikk som sier ALT når hun f.eks blir hjulpet ned fra sofaen for 3.gang. ;-) Det skal bli spennende å følge disse sjarmørene videre. 

Shona ble røntget da valpene hadde reist, kanskje var det litt tidlig og vi burde ventet til hun hadde hentet seg inn igjen litt mer, og fått trent seg opp litt, for resultatet ble dessverre en D på hoftene, men fri på albuer og skuldre.  Hun skal få litt tid på seg før vi røntger henne på ny, for jeg vil gjerne vite om dette resultatet er riktig eller en følge av at det var for tidlig etter fødselen siden hun hadde en såpass dårlig kondisjon i utgangspunktet. Men uansett er hun en flott godjente, som vil glede familien sin i mange år framover, og det vil jeg tro gjelder hennes søte valper også :-) 

Norges 5. entlebucerkull

2 nydelige tisper ble født 23.august. Den ene gikk ned ganske mye i vekt og trengte litt "starthjelp", men heldigvis snudde det fort, og nå vokser begge godt og er ganske jevne. De har begynt å gå ut av kassa og tisser allerede på tisselaken utenfor kassa.  Dawn er supermamma, og steller og ordner med valpene.  De har allerede begynt å bevege seg mot hendene og søke kos, og de sovner fort om de får ligge i en armkrok. 😉

Valper i vente???

Etter at vi ikke kunne reise til Sverige i fjor, og bare måtte sette alle planer på vent pga covid, kunne vi nå krysse grensa, da måtte jeg benytte muligheten og parre Dawn før det blir for sent,  og nå blir det noen spennende uker og måneder. Jeg håper veldig! For denne kombinasjonen er helt unik, og tilfører rasen mye verdifullt, siden det ikke er noen avlsmatadorer i bakgrunnen til noen av hundene. ;-) Og det er ikke så lett å få til med en rase der matadoravl er veldig utbredt. En god gammel han som er sunn og frisk er også flott, frie gode bevegelser, og et vidunderlig temperament er ikke å kimse av heller. ;-) 

Vi krysser fingrene for at alt går som det skal! :-) 

Alt for lenge siden

hjemmesiden er oppdatert, beklager det! 

Siden sist har Eevees valper vokst seg til store og vakre grossere, de skal ha litt mer tid, men jeg er veldig fornøyd med det jeg ser. 

Vi har vært på en utstilling, NKK Sandefjord, der Lotta ble BIR m/Cert og CACIB, og Crufts kvalifisering. Eevee ble 2btk med res. CACIB.  Domer var Maija Heinilä.  Det var en varm dag og kunstgress blir vanvittig varmt, asfalten var kjølig i forhold. ;-) I gruppa var potene varme og såre, og Lotta som var på sin aller første utstilling ville ikke bevege seg da, hun syntes det var nok. Men vi søkte skyggen bak et telt, 6 store hunder av ymse raser klumpa sammen på et par m2, uten noe problem. Sånne ting gjør meg glad, at hun som såpass uvant til situasjonen oppfører seg så bra, og takler alt som  måtte komme så fint, det er faktisk verdt mer enn all verden av premier! <3

For en bursdagsgave!

Eevee nedkom med 7 nydelige valper på bursdagen min, alle valpene ble raskt reservert, og alt gikk  bra med mor og barn! 

En utrolig fin gjeng, kvikke og smarte valper som har hele spekteret på plass. de aller fleste ble raskt klikkerkloke, og var rolige og trygge valper. 

Jeg gleder meg til å følge dem videre!  6 av dem ble her i Norge, en flyttet til Sverige. 

Crufts

Vi dro til Crufts med friskt mot og håp om en plassering i klassen. En lang tur, men vi hadde reisefølge fra Malmø, og det gikk fint å bytte på kjøringa. Hundene var flinke og rolige underveis, både Eevee og Esthers skotter, Poppy og Joobel, forøvrig to skikkelige sjarmører! 😉 

Fra vi reiste hjemmefra til vi var i Birmingham, gikk det 32 timer. 

Vi sjekket inn på Holiday Inn denne gangen også, og vi fikk like god service nå også, med godteposer til hundene ved ankomst. 🙂

Lørdag morgen var Eevee varm og utilpass, peste og det var et eller annet som ikke stemte, så mye at hadde det vært en vanlig utstilling hadde jeg trukket henne. Men jeg valgte å se an situasjonen, og det så ut til å bedre seg litt da vi kom til utstillinga. 

På Crufts var det kjempekoselig å treffe igjen gamle kjente, og endelig treffe Facebookvenner.  

Mange herlige hunder! 🙂  For meg kan det se ut som  kvaliteten på de engelske hundene  jevnt over har bedret seg, det var mange jeg likte i år. ❤ Desto mer spennende! 😉 I Eevees klasse var det 6 påmeldte, av totalt 34. Klasseinndelingen er litt annerledes enn her hjemme, men jeg hadde meldt på i Åpen klasse, siden championatet ikke var bekreftet enda da jeg meldte på.   Hun beveget seg greit, men slapp ryggen litt i bevegelse, og var ikke helt seg selv, men jammen holdt det til klasseseier! ❤😲👍🙂

I beste tispe ble det spennende, og Eevee ble til slutt satt opp som Reserve Best Bitch, noe jeg er superfornøyd med, Purdey som vant av tispene, er en herlig tispe med mange gode kvaliteter, så dette var flott! 

Hannen som ble BIR er også en flott hund, så det var to verdige vinnere! :-) 

Resultater: http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2020&GroupID=WOR&ScheduleID=99&fbclid=IwAR0JRoDIscl7rH8oxsRz27WiqQOZYrEC21fKePCUulNNO_I5G3N2ikqnl3g 

Enda mer stolt gjorde Eevee meg søndagen, da hun på tross av at hun var sliten og fremdeles litt "off" var en super raserepresentant og ambassadør både rundt i hallene og på Discover Dogs. Til slutt var hun så trøtt at hun meldte seg ut, og la seg pladask ned til å sove, da var nok nok, og vi  dro hjemover.

Hjemturen gikk også fint, selv om den var lang. På hjemvei kom det for en dag hva som satte ut jenta mi, ikke kommende løpetid som jeg tenkte det kunne være, men en skikkelig "propp", så snuppa har nok hatt litt mageknip. Hun er i fin form igjen nå, men fremdeles litt sliten, det tar på å reise. 😉 Triptelleren sto på 4456 km da vi kom hjem! 

 

Bedømmelsen på Crufts

https://www.facebook.com/paulina.skibinska.568/videos/3587339237975096/ 

 

Eevees kritikk:

OB (6, 2) 1 Aarum’s N Dk Se UCh Eevee Av Bjerkhaug NJW’18 Nord JW’18 [ATC AW02441NOR]. Two year old of lovely type size and balance feminine head pleasing almond eye moderate stop, strong powerful neck and shoulders good length of upper arm excellent front and feet pleasing bone and rib, level topline, broad muscular loin, good underline, nice tail set, held topline in side gait and parallel front and rear. RBB. 

Eevee gjorde det igjen! :-)

På årets første utstilling,  MyDog i Göteborg ble Eevee BIR m. Cert og Cacib, og dessuten Crufts-kvalifisert for 2021 også. BIM ble NORD UCH WIitch-Hoo's Franklin. Det var 14 påmeldte!  Så da føyer vi en tittel til rekken, og skriver NO DK SE UCH NJV-18 NORDJV-18.

Veldig trivelig å møte både gamle kjente og gjøre noen nye bekjentskaper, selv om man er mest fokusert på egen hund og det ikke blir tid til så mye prat. 

Den helgen fikk hun også møte en katt for første gang i sitt liv, det var herlig å se hvor høflig og grei hun var, bare snuste nøye og lenge på den, og så gikk de hver sin vei. 🙂

Eevee

Lille snuppa mi kan nå tituleres NO DK UCH NJV-18 NORDJV-18

Hun ble Norsk Utstillingschampion i sommer, og dermed også Dansk Utstillingschampion siden hun ble BIM m/Cert i Roskilde, der hun også kvalifisete seg til Crufts2020. ATC er underveis, så jeg får gjøre en vurdering ifht om vi skal dra dit eller ikke. 😉

 

 

Valper!

20/6 meldte Myra sine valper sin ankomst, de to første kom greit, en enkel og fin fødsel, og Myra virka glad og fornøyd med restulatet. den ene valpen var litt slapp og måtte ha litt ekstra stimulering for å orke å suge, for hun orket ikke så lenge av gangen.

Men så stoppet det fullstendig opp, og  hos veterinæren var det tydelig å se at det ikke var noen hjerteaktivitet på de to som var igjen, dessverre.... To flotte hanner, den ene kom selv, den andre måtte hjelpes ut. To hanner som var fullbårne og vakre, men som fikk dårlig med surstoff, antakelig fra de første veene startet. Det var tydelig å se at livmoren hadde jobbet på spreng, og hvor valpene hadde ligget, den ene lå altså og blokkerte. Et av naturens små luner, som vi ikke hadde noen mulighet for å forutse, og planlagte keisersnitt driver vi jo ikke med.... 

Men de to tispene er nå sterke og kvikke og legger på seg godt, Myra er supermamma, og steller så fint med de små, Eevee og Dawn er forsiktig nysgjerrige, og Dawn fikk lov å komme inn i valpegrinda etter 5 dager, så Myra er tydelig trygg på henne, Eevee har ikke våget seg så nær, etter at hun "fikk på pelsen" de første dagene da hun prøvde å nærme seg. ;-) 

Vi er ellers i rute, selv om vi ventet en dag ekstra etter alle strabasene, har vi begynt med ENS og ESI, og jeg skal forsøke å legge ut skjemaet for luktstimulering etter hvert. Spennende å se hvordan de reagerer. 

Bilder kommer selvsagt! 🙂😀❤

Lenge siden oppdatering....

Romy og jeg på DogRun i Østmarka.

Lufta gikk litt ut av meg da jeg mistet Romy for snart et år siden, i juni 2018, og hjemmesiden har blitt liggende litt brakk.... Jeg har også hatt et viktig prosjekt, nemlig å prøve å finne igjen helse og overskudd igjen, er vel ikke helt i mål, og det er en kamp jeg må fortsette å kjempe for å holde meg så frisk som mulig, men jeg er godt på vei! 

I januar 2018 kuttet jeg ut sukker etter råd fra en annen med FM, det tok 10 dager før jeg merka noen forskjell, men da begynte overskuddet sakte men sikkert å komme tilbake. For å gjøre en lang historie kort; det førte til at jeg orket å trene mer, og treninga gjør meg friskere, så nå har jeg mest gode dager og kan leve nesten som frisk. Må fremdeles ta noen hensyn, tøye 3 ganger daglig og trene så ofte jeg kan, stort sett blir det en fridag i uka. Men det er en daglig kamp å holde seg der, og den må jeg fortsette å kjempe. Må holde aktivitetene på et lavere nivå, og får ikke gjort alt jeg gjerne ville, og da går det bl.a. ut over oppdateringer her på hjemmesiden. 

 

 

Utstillingsåret 2017

For en avrunding på et fantastisk år!

Romy har vært på 6 utstillinger i Norge, 5xBIR som resultat, cacib på de tre internasjonale. På de tre nasjonale, har han tatt gruppeplasseringer, 1BIG, 2. BIG i sommer og 4 BIG på årets siste utstilling, utrolig moro!

Eevee har vært på sine første valpshow her hjemme med BIR-valp som resultat på begge, på Dogs4All ble hun plukket ut i gruppa, men ikke plassert.

På Crufts ble Romy Reserve Best Dog, det var 40 påmeldte (21/19) og et lite eventyr i seg selv. Han var også på Channel4 sin direktesending for å presentere rasen, siden det var første gang de var med for fullt, og ikke på "Import Breed Register".

Vi stilte  i Herning i høst, 2.beste han med CK og res.CACIB som resultat for Romy, Eevee debuterte likegodt i babyklasse der, og ble beste baby begge dager, og beveget seg i store ringen som hun ikke skulle gjort annet, sto fint også, og brød seg ikke om hverken høyttalere eller lyskastere, hun takler det meste med glans den frøkna!  En kjempekoselig utstilling med godt selskap, det ER deilig å være norsk i Danmark! 😉

I Leipzig på World Dog Show fikk han Excellent i en kjempestor championklasse, men ble ikke plassert. Er utrolig fornøyd med det allikevel, her var mange av de beste hundene fra hele Europa, og veldig mange fikk Very Good, så bare det å få Excellent der hang ganske høyt. 🙂Vi var med på en koselig middag som tyske venner arrangerte, og hadde i det hele tatt en fin tur!

Flere andre hunder har også gjort det godt i år: Frodo eller NUCH NJV15 ble BIR i Råde i sommer. Myra eller NV17 Jubi Lee av Bjerkhaug har på sine to siste utstillinger blitt BIM m/cert og CACIB, dette gjorde at hun ble mestvinnende tispe i år.  Kenzo/Reme M. Brance av Bjerkhaug ble BIR og fikk sitt første Cert i Førde i høst. de andre har ikke vært stilt i år, men er BIF hver dag (Best i Familien). 😉❤

Alt i alt et meget bra utstillingsår, håper flere grossere stiller neste år, og at framgangen fortsetter for rasen og for oppdrettet!

Og avslutningen på utstillingsåret for oss ble altså med 4. BIG, og en liten Eevee som ble BIR. Og det aller beste er at de har det moro i ringen, og synes utstilling er toppen! 😉

Oppdatering på Bonzo

Bonzo har reist til Toten, foreløpig på prøve, så får vi håpe det er god match med resten av familien der også, det blir spennende!

 

Oppdatering: det funket ikke på Toten, de forsto ikke alvoret i å ha en hund som krevde så mye trening og jobbing, de omplasserte ham uten å si noe, og jeg fikk til slutt sporet opp og kontakt med han som overtok, da denne flyttet, gikk det dårlig, og uten en stor interesse for å trene "problemhund" var det ikke forenlig å ha ham i et boligfelt. Han ble etter sigende avlivet, etter at han først ble lagt ut til salgs..... Jeg vet ikke hva som egentlig skjedde, men håper han fikk slippe. En død hund har ikke smerter eller angst. 

Men hjertet blør.....💔

Omplassering

Bonzo/Legolas av Bjerkhaug har kommet tilbake til oss i påvente av et nytt hjem.

Han er en herlig personlighet, kosegutt med masse sjarm, glad og positiv.

Han går fint i bånd, kan være alene uten problemer, ødelegger ingenting, og har etter hva jeg vet ingen unoter som sådan. Han er røntget fri for HD og AD, vi venter på resultater ifht OCD i skulderen, men det er ingenting som tyder på at han skal ha det, og han er ikke operert. Han er klinisk frisk på alle måter, og siden de fleste i slekta har blitt gamle, er det stor sannsynlighet for at han vil kunne ha et langt og godt liv.

Han har et problem, han er mangelfullt sosialisert med hunder, og forbinder andre hunder med redsel og smerte.  Dette vil han måtte trene på for å bli trygg! Det er derfor et stykke arbeid som skal gjøres! I løpet av tiden han har vært her, har han forandret seg til det bedre, fra å gå rett i utfall (uansett kjønn), han han nå tid til å se an, og har til og med begynt å svare på invitasjoner til lek. Han er ikke aggressiv, men angrep er det beste forsvar, så han prøver å late som. 😉 Egentlig har han lyst til å hilse, men vet ikke helt hvordan nå, han var en trygg og sosial valp, så dette er noe han har lært seg underveis, og han bør så absolutt kunne bli trygg igjen.

For tiden er han i en litt dårlig pelskondisjon, noe jeg tror vil bedre seg etter litt lenger tid på et godt fôr, og når han slår seg til ro. Han har akkurat byttet til et kvalitetsfôr, men det kan ta litt tid å bygge ham opp.

Han er en liten gutt, har ikke hatt ham på noen vekt, men han er mer på størrelse med en tispe. Kjønnspreget er der allikevel, og han skal ha tid til å utvikle seg ferdig, de er sene disse herlige....

Bonzo

Bonzo syntes det var spennende i Vikersundbakken

Bonzo 2/12-17

Noen snakker lenger opp i bakken.... ;-)

Søte gutten!

Valper

Nickies to nydelige døtre er født, store, sterke og vakre valper, begge har det første døgnet økt vekta med over 70 gram, så det er tydelig at de spiser godt. De var 682 og 636 gram da de ble født, så de har nok hatt bra næringstilgang. Jeg trodde det skulle være flere valper, men det var mer fostervann enn jeg har sett tidligere, og det fyller jo godt opp i en hundemage.

Nå skal den lille nye familien få kose seg framover, vi starter tidlig stimulering om noen dager, og følger programmet framover, det skal bli veldig spennende å følge et kull igjen, og se hvordan de utvikler seg. Dette blir det andre PC-kullet mitt, så de får den best mulige start i livet.

Nickie er omsorgsfull og flink med de små, men veldig avslappet ifht valpene, selv om de andre hundene får holde seg på avstand en stund framover. ;-)

Jeg skal forsøke å oppdatere minst en gang i uka framover. ;-)

Nyfødt

Prøver å reise seg for første gang

Står! 17 minutter gammel.

Suger 32 minutter gammel

Etter 1t45 min var det godt å sove!

Juninytt

Det nærmer seg ferie med stormskritt, en skikkelig babysommer med føllet til Þokadís og valpene til Nickie som snart kommer...

Disse dagene gleder jeg meg mest over at føllet kom til verden på en sånn ukomplisert måte, og at alt gikk så bra, det er det første føllet jeg tar imot, så det var litt ekstra spennende. ;-) Godt Þokadís hadde gjort det før. ;-)

Har oppgradert sidene her med plass til mere bilder, så da kan jeg legge ut bilder av de skjønne små etterhvert. ;-)