Nickies første kull

De to valpene ble født lørdag 24. juni, og veide 682 og 636 gram da de ble født. De øker raskt i vekt, så det er tydelig de får nok mat og har næringsvett, i skrivende stund har jeg akkurat veid dem og den største er allerede oppe i 986 gram, den litt mindre søsteren veier 894 gram, så de øker jevnt i sin egen kurve.

Nickie  er omsorgsfull mamma, og like flink til å holde det rent i kassa som Karma var da hun hadde valper, de har gått en god skole disse mammaene... 🙂😉

Det var Pokémon-messe den dagen de ble født, derfor blir navnene derfra.

Eevee

Fødsel 682 gram

1 760 gram

2 870 gram

3 986 gram

4 1136 gram

5 1314 gram

6 1472 gram

7 1568 gram

2 uker + 2565 gram

3uker 3185 gram

4 uker 4990 gram

5 uker 6795 gram

6 uker 8210 gram

7 uker 9710 gram

8 uker 10915 gram

Chansey

Fødsel 636 gram

1 702 gram

2 790 gram

3 894 gram

4 1056 gram

5 1208 gram

6 1382 gram

7 1496 gram

2 uker + 2520 gram

3 uker 3170 gram

4 uker 4795 gram

5 uker 6195 gram

6 uker 7580 gram

7 uker 8960 gram

8 uker 10235 gram


Puppy Culture

Da har vi startet på Puppy Culture-programmet med tidlig stimulering.  Mer om det i valpebloggen fra forrige kull. Se evt https://www.puppyculture.com/ 

Det er spennende å se hvordan de utvikler seg. De er sterke og kvikke begge to.

Nickie er veldig omsorgsfull, i dag har hun for første gang vært litt ute av valpekassa og ligget i stua og i gangen og slappet av, tenker det er litt godt å komme litt ut... ;-)

Disse valpene er bare herlige, de begynte å åpne øynene på dag 9, viste ikke tegn til å høre særlig mye da, men dagen etter viste de tydelig at de reagerte på lyder. Så da er de godt "i rute" begge to. :-)  ❤🙂❤

Nickie tar seg nå mer fri fra kassa, legger seg gjerne ved siden av og følger med, tar seg helt fri innimellom og vil være sammen med de andre hundene. Men det skal ikke mye lyd til, før hun vil inn til barna igjen, hun holder kassa ren og tørr, og er veldig påpasselig, det lover godt!

Neste uke skal hun få være med på litt turer igjen, prøvde forrige dagen, men det var ikke lange strekningen hun ville gå før hun ville hjem igjen, og det er jo helt greit, sånt får de ta i sitt eget tempo her. ;-)

Nedenfor er de obligatoriske 2-ukersbildene. Fikk ikke veid dem den dagen de var to uker, for vekta gikk ikke så langt, den lille er bare opp til to kg, og den store har gått i stykker, så jeg måtte kjøpe ny før jeg fikk veid dem, ca 1,5 døgn etter at de var 2 uker gamle.  Derfor står det 2 uker+ i vekttabellen.

3 uker gamle.

Nå er de helt herlige, blir mer hunder ut av dem for hver dag som går, de logrer, leker og blir stadig mer stø på beina. De har fått markkur for annen gang, og i dag har de fått smake fast føde for første gang, rått kjøtt var spennende. det tok litt tid før de ble skikkelig ivrige, men da de først fikk smaken på det, dirret de små kroppene av iver. ;-)

Treukers-portretter er tatt, legger noen under her. ❤❤💋

Nå begynner for alvor den spennende tiden, vi skal ha masse besøk framover, og i dag kom fam. Melum som har bestemor Karma, det var kjempekoselig! Nickie satte også stor pris på besøket! ❤

Begge har tygget litt på pinnsvinet i dag.
Begge har tygget litt på pinnsvinet i dag.
Lukas i valpekassa
Lukas i valpekassa

Ut av kassa

I morges hadde den ene valpen gått over kanten, så jeg ble vekket av at den peip og at Nickie var litt stressa.  Så nå kan de gå ut og inn som de selv vil, og de har flere underlag å gå på, teppe, gulvbelegg og hundeseng. ;-) De undersøker leker og har begynt å bite på både gjenstander og hverandre.

De har også fått sine stamtavlenavn, Chansey og Eevee. 🙂

De har fått sitt første grøtmåltid, etter et par dager med rått kjøtt, den ene syntes det var skikkelig godt, den andre vil nok heller ha kjøtt.... ;-)

De får nå et par måltider om dagen, og de får litt mer og oftere for hver dag som går. De har ikke hatt noe magebesvær eller ubehag, og virker fornøyde begge to.

Nå ligger de så fint og  sover på teppet utenfor kassa.... 😉

4 uker allerede!

Hvor blir tiden av?

Nå er de bare helt herlige, ❤ det er morsommere for hver dag å følge dem. 😉 De er våkne og nysgjerrige på omgivelsene, en er mer frempå, den andre trenger litt mer tid, men de er begge trygge og rolige. De leker mer og er mer rundt i hele huset nå, i dag er det nesten for varmt ute, selv om vi har vært en tur i skyggen. I skrivende stund har jeg en valp liggende på foten, hun vil gjerne ha hodepute, og bruker det hun finner, søsteren sin, en leke eller en fot..... 😉

De er enten aktive eller ligger på lading.

Dawn synes det er litt i overkant innimellom,  kan gjerne stelle litt med dem og leke litt,  men vil gjerne sette premissene selv. 😉😀😋

Romy kan gjerne invitere til lek og lar de små klatre på seg, men går når det er nok. 🙂 

Nickie er fremdeles tålmodig og god, og prøver nok å lære dem å leke litt, hun bærer rundt på pinnsvinet og legger det foran dem, hittil uten den store responsen. 😉

Morsomme dager, 6 uker gamle

Nå er de skikkelig på utforsker'n og har det ganske travelt med å sjekke alt, alt må smakes på og dras i og bæres på, de er mer gjenstandsinteresserte enn den gjennomsnittlige grosservalpen, og kan gjerne gå og bære på ting, enten det er leker eller matskåler, baller eller sko. ;-) Tyggeleker og bein er ikke så interessant enda.

De har begynt å sitte før de får mat, og vi har så smått begynt å betinge klikkeren.  De virker å ta ting lett. 🙂

De siste kveldene har de hatt et skikkelig "kveldsståk" før de faller til ro og sovner, i dag var de roligere og sovnet før midnatt. 😉 Hver morgen har de det kjempetravelt, det er om å gjøre å komme fortest mulig ut for å tisse, noen ganger rekker de ikke lenger enn til trappa, men som regel rekker de ut på gresset. Det blir selvsagt dammer inne enda, men de blir færre, "tissefatet" blir mindre brukt om natta også, men det er greit at de går på ett sted om de virkelig må.

Vi har flyttet valpegrinda igjen, det blir familieselskap i morgen for å feire bursdagene til  Vegar og Sindre, så da måtte vi ha bedre plass i spisestua, nå er de midt i stua, og det blir lettere for meg å høre når de piper og vil ut på morgenen, så det blir bra. ;-) For de sier ifra høyt og tydelig når de vil ut, og det er jo bra!

De bruker leketeltet og tunnellen mer, og har funnet ut at det er ganske moro å løpe etter hverandre gjennom tunnellen. 😉 

Tre generasjoner
Tre generasjoner

Del denne siden