Utstillingsåret 2017

For en avrunding på et fantastisk år!

Romy har vært på 6 utstillinger i Norge, 5xBIR som resultat, cacib på de tre internasjonale. På de tre nasjonale, har han tatt gruppeplasseringer, 1BIG, 2. BIG i sommer og 4 BIG på årets siste utstilling, utrolig moro!

Eevee har vært på sine første valpshow her hjemme med BIR-valp som resultat på begge, på Dogs4All ble hun plukket ut i gruppa, men ikke plassert.

På Crufts ble Romy Reserve Best Dog, det var 40 påmeldte (21/19) og et lite eventyr i seg selv. Han var også på Channel4 sin direktesending for å presentere rasen, siden det var første gang de var med for fullt, og ikke på "Import Breed Register".

Vi stilte  i Herning i høst, 2.beste han med CK og res.CACIB som resultat for Romy, Eevee debuterte likegodt i babyklasse der, og ble beste baby begge dager, og beveget seg i store ringen som hun ikke skulle gjort annet, sto fint også, og brød seg ikke om hverken høyttalere eller lyskastere, hun takler det meste med glans den frøkna!  En kjempekoselig utstilling med godt selskap, det ER deilig å være norsk i Danmark! Vinker

I Leipzig på World Dog Show fikk han Excellent i en kjempestor championklasse, men ble ikke plassert. Er utrolig fornøyd med det allikevel, her var mange av de beste hundene fra hele Europa, og veldig mange fikk Very Good, så bare det å få Excellent der hang ganske høyt. SmilerVi var med på en koselig middag som tyske venner arrangerte, og hadde i det hele tatt en fin tur!

Flere andre hunder har også gjort det godt i år: Frodo eller NUCH NJV15 ble BIR i Råde i sommer. Myra eller NV17 Jubi Lee av Bjerkhaug har på sine to siste utstillinger blitt BIM m/cert og CACIB, dette gjorde at hun ble mestvinnende tispe i år.  Kenzo/Reme M. Brance av Bjerkhaug ble BIR og fikk sitt første Cert i Førde i høst. de andre har ikke vært stilt i år, men er BIF hver dag (Best i Familien). VinkerHjerte

Alt i alt et meget bra utstillingsår, håper flere grossere stiller neste år, og at framgangen fortsetter for rasen og for oppdrettet!

Og avslutningen på utstillingsåret for oss ble altså med 4. BIG, og en liten Eevee som ble BIR. Og det aller beste er at de har det moro i ringen, og synes utstilling er toppen! Vinker

Oppdatering på Bonzo

Bonzo har reist til Toten, foreløpig på prøve, så får vi håpe det er god match med resten av familien der også, det blir spennende!

Omplassering

Bonzo/Legolas av Bjerkhaug har kommet tilbake til oss i påvente av et nytt hjem.

Han er en herlig personlighet, kosegutt med masse sjarm, glad og positiv.

Han går fint i bånd, kan være alene uten problemer, ødelegger ingenting, og har etter hva jeg vet ingen unoter som sådan. Han er røntget fri for HD og AD, vi venter på resultater ifht OCD i skulderen, men det er ingenting som tyder på at han skal ha det, og han er ikke operert. Han er klinisk frisk på alle måter, og siden de fleste i slekta har blitt gamle, er det stor sannsynlighet for at han vil kunne ha et langt og godt liv.

Han har et problem, han er mangelfullt sosialisert med hunder, og forbinder andre hunder med redsel og smerte.  Dette vil han måtte trene på for å bli trygg! Det er derfor et stykke arbeid som skal gjøres! I løpet av tiden han har vært her, har han forandret seg til det bedre, fra å gå rett i utfall (uansett kjønn), han han nå tid til å se an, og har til og med begynt å svare på invitasjoner til lek. Han er ikke aggressiv, men angrep er det beste forsvar, så han prøver å late som. Vinker Egentlig har han lyst til å hilse, men vet ikke helt hvordan nå, han var en trygg og sosial valp, så dette er noe han har lært seg underveis, og han bør så absolutt kunne bli trygg igjen.

For tiden er han i en litt dårlig pelskondisjon, noe jeg tror vil bedre seg etter litt lenger tid på et godt fôr, og når han slår seg til ro. Han har akkurat byttet til et kvalitetsfôr, men det kan ta litt tid å bygge ham opp.

Han er en liten gutt, har ikke hatt ham på noen vekt, men han er mer på størrelse med en tispe. Kjønnspreget er der allikevel, og han skal ha tid til å utvikle seg ferdig, de er sene disse herlige....

Bonzo

Bonzo syntes det var spennende i Vikersundbakken

Bonzo 2/12-17

Noen snakker lenger opp i bakken.... ;-)

Søte gutten!

Valper

Nickies to nydelige døtre er født, store, sterke og vakre valper, begge har det første døgnet økt vekta med over 70 gram, så det er tydelig at de spiser godt. De var 682 og 636 gram da de ble født, så de har nok hatt bra næringstilgang. Jeg trodde det skulle være flere valper, men det var mer fostervann enn jeg har sett tidligere, og det fyller jo godt opp i en hundemage.

Nå skal den lille nye familien få kose seg framover, vi starter tidlig stimulering om noen dager, og følger programmet framover, det skal bli veldig spennende å følge et kull igjen, og se hvordan de utvikler seg. Dette blir det andre PC-kullet mitt, så de får den best mulige start i livet.

Nickie er omsorgsfull og flink med de små, men veldig avslappet ifht valpene, selv om de andre hundene får holde seg på avstand en stund framover. ;-)

Jeg skal forsøke å oppdatere minst en gang i uka framover. ;-)

Nyfødt

Prøver å reise seg for første gang

Står! 17 minutter gammel.

Suger 32 minutter gammel

Etter 1t45 min var det godt å sove!

Juninytt

Det nærmer seg ferie med stormskritt, en skikkelig babysommer med føllet til Þokadís og valpene til Nickie som snart kommer...

Disse dagene gleder jeg meg mest over at føllet kom til verden på en sånn ukomplisert måte, og at alt gikk så bra, det er det første føllet jeg tar imot, så det var litt ekstra spennende. ;-) Godt Þokadís hadde gjort det før. ;-)

Har oppgradert sidene her med plass til mere bilder, så da kan jeg legge ut bilder av de skjønne små etterhvert. ;-)