Valpenes utvikling

14. aug, 2015

Ozzy eller Anniver Sary av Bjerkhaug, reiste rett før vi dro på ferie, mens Zorro (Reme M. Brance av Bjerkhaug) og Myra (Jubi Lee av Bjerkhaug) ble med på hytta og fikk noen dager der før de ble henta. De koste seg der, og var nysgjerrige og positive. Det var litt rart å ha en hest så tett på, men etter litt boffing, fant de ut at Tåkadis slett ikke var skummel. 

Det er vemodig å se de små reise en etter en, men også litt godt å få tilbake en mer normal tilværelse, de ukene valpene er her, blir liksom alt annet satt på vent. Sindre, Vegar og Bendik er også flinke med valpene og koser seg med dem, noe begge parter har veldig godt av. De har vært valpevakter når jeg har vært på jobb og gjort andre ting, Vegar hadde jo også arbeidsuka som "kennelhjelp" og var lærevillig og flink, og de er aldri vonde å be når det har med valper å gjøre. 😉👍💋

Nå skal vi nyte å følge deres utvikling på avstand, og håper vi møter dem igjen om ikke alt for lenge. 🙂

Lykke til videre, jubileumsbarna mine! ❤❤❤

 

13. jul, 2015

I dag har vi vært på kontroll hos Marie i Slemmestad, og valpene har blitt chipmerket. Kenzo syntes ikke helt om det der, de andre tok det på strak labb. Men etterpå, da vi skulle ut og det var masse fremmede hunder i venterommet, var det han som var den modige, og de andre litt mer forsiktige, de har liksom hver sine områder der de viser styrker og svakheter.

Bilkjøring er helt uproblematisk, de får hver sin tur en og en også før de reiser, og alle er rolige i bilen. ;-)

Etter de små øktene i bånd, ser man allerede at de har begynt å skjønne at det er lurt å følge etter uten at det blir for lang avstand. 

Førstemann har blitt hentet i dag, og etter hva jeg hører gikk hjemturen fint. De andre to sov en god stund etter at han dro, men nå er det full fart igjen. 

 

12. jul, 2015

Den første treningsøkt i bånd er vel gjennomført om jeg skal si det selv. Alle gikk fint i løst bånd, og var veldig oppmerksomme. Det er en unik mulighet nå å trene på å gå i bånd med dem, men det er viktig å passe på at ikke båndet blir stramt så det blir negativt, det er fort gjort å komme i den situasjonen at valpen yter motstand hvis båndet blir stramt. Det er da naturlig for dem å trekke seg unna, og det er fort gjort å lære valpen å trekke i båndet i steden, og det er jo ikke det vi ønsker...  

Jeg går gjennom båndtrening før de reiser herfra, og følger valpekjøperne de råd de får, skal båndtreninga gå som en lek. 

Noen av dem er nå i en ny "spooky age" periode, og f.eks er det skummelt med høye lyder på fremmed sted. De avreagerer raskt, men det er viktig å ikke belaste valpen så mye i denne fasen, det går fort over, og da kan den treninga tas opp igjen. De lærer så fort nå, og bare en eneste eksponering kan være nok til å lære valpen noe hyggelig - eller at noe er skummelt. 

På kjent sted er ikke noe skummelt i det hele tatt, der er de trygge og takler både uvante lyder og andre ukjente ting på en helt annen måte. 

 

11. jul, 2015

Det er godt med sånne innimellom også og i går skjedde det ikke så mye. De har fått på seg hvert sitt halsbånd, og det var ikke noe særlig... 🤔 Men de venner seg til det, og nå etter å ha hatt det på i går og i dag, er det ganske greit, de skal ikke bare klø seg lenger.

Vi fikk klikket litt i går også da, valpene begynner å forstå godt at de må gjøre noe før klikket kommer, og det er moro!

Dog Tornado fra Nina Ottoson falt også i smak bokstavelig talt, de første gangene fyller jeg i alle kamrene med forskjellig godis, etter hvert øker vi vanskelighetsgraden ved å fylle i bare noen få. 

De er ganske matglade alle sammen, og de har også litt sans for pipeleker, så det vil bli relativt enkelt å belønne disse under trening senere vil jeg tro. De er så herlige, glade og positive som valper skal være.❤💋

I natt sov de fra rundt midnatt til 8.30!!! 😮🤩Jeg lå på sofaen og leste leeenge, ville ikke vekke de små når de sov så godt, men da den første kikket opp, gikk vi alle ut, og det ble noen skikkelige dammer.... 😉

Det var skikkelig godt med frokost også da, gjett om de var sultne! 🤪 De har ellers pleid å spise mellom 6 og 7. Frokosten gikk ned i en viss fart, og de fikk litt Cultura, det liker de godt!  

 

9. jul, 2015

I dag har vi hatt besøk av staby'en Demi, Tiril og Julia, det var kjempekoselig! Demi var litt forsiktig først, og valpene her hadde litt mohikanersveis da hun kom, men den la seg snart, og det tok ikke lange tiden før leken var i full gang. 😀

Alle valpene koste seg, de fikk noen pauser innimellom leken. Ikke helt fritt for dramatikk i dag heller, den ene valpen greide å komme inn i en sprekk under uthuset, og det var ikke bare enkelt å få ham ut igjen. Erik som er litt lenger i armene, greide å få lirket inn noen klosser som han kunne klatre på, så han kom høyt nok til å krype ut igjen. Jaja, det er godt vi ikke kjeder oss....

Vi prøvde litt klikekrtrening, både med en av valpene her til de andres store fortvilelse (jeg vil også.....!!!) og med Demi. Julia var flink, og det blir nok god klikkertrener av henne etter hvert.Og en trener må jo ha sin egen klikker, det var også stas.  Moro å se hvor flinke barna er til å trene hund når de får ting forklart. 😉 Gleder meg til å følge de to unge damene videre. ;-)